HomeΣΠΙΤΙΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΔημιουργείστε ένα όμορφο υπνοδωμάτιο, σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο!

Δημιουργείστε ένα όμορφο υπνοδωμάτιο, σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο!

Ο χώρος του υπνοδωματίου στη σημερινή σύγχρονη εποχή προορίζεται για ύπνο, ανάπαυση, χαλάρωση και ξεκούραση καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας όχι μόνο την νύχτα, αλλά και για το ντύσιμο μας, την περιποίηση του εαυτού μας και των άλλων προσωπικών μας αναγκών.

Η σωστή εκμετάλλευση και της κάθε γωνιάς του, ο άρτιος εξοπλισμός του, η επιλογή των σωστών επίπλων και αντικειμένων, ο κατάλληλος  φυσικός και τεχνικός  φωτισμός, αλλά και η όμορφη αισθητική του παρουσίαση είναι τα μυστικά για μια πετυχημένη διαβίωση. Ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες πρέπει να φέρουν την προσωπική σφραγίδα των ατόμων που θα διαμένουν στο χώρο αυτό.

Το κυριότερο στοιχείο στο χώρο είναι σίγουρα το κρεβάτι – εννοώντας βέβαια την βάση και το στρώμα – γι’ αυτό η σωστή επιλογή του είναι πολύ σημαντική. Ένα καλό κρεβάτι μας επιτρέπει να έχουμε ένα ήσυχο ύπνο, μας ανανεώνει και αυτό έχει σίγουρα αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή.

Τα έπιπλα στο χώρο προσδιορίζουν το στιλ του δωματίου και αντανακλούν τον χαρακτήρα των ατόμων. Η αγορά προσφέρει μια απέραντη ποικιλία από έπιπλα υπνοδωματίων. Υπάρχουν έπιπλα σε κλασική ή μοντέρνα γραμμή, ανάλογα με το ύφος του αγοραστή, την ηλικία του, το στιλ της κατοικίας, αλλά και τις διαστάσεις του χώρου. Τα υλικά κατασκευής τους ποικίλουν με πρωταγωνιστή φυσικά το ξύλο.

Το κόστος ποικίλει ανάλογα με το είδος του ξύλου, και την σύσταση του, αν είναι δηλαδή solid ξυλεία ή απλά επένδυση.

Ο μπρούντζος και το σίδερο χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των παραδοσιακών κρεβατιών που προτιμούνται ακόμα αρκετά.

Το s/steel είναι το υλικό που πρωταγωνιστεί σε μεγάλο βαθμό στο χώρο της διακόσμησης. Χρησιμοποιείται αρκετά σαν επιπρόσθετο υλικό σε συνδυασμό με το ξύλο σε μικρές ή μεγάλες επιφάνειες και είναι η τέλεια επιλογή για υπνοδωμάτια σε μοντέρνα γραμμή.

Δεν υπάρχουν φραγμοί για το σχέδιο που μπορεί να έχει ένα κρεβάτι. Οι επιλογές αμέτρητες στην αγορά ανάλογα με το στιλ που επιθυμεί ο καθένας. Από τις πιο απλές γραμμές μέχρι και σχέδια με ενσωματωμένα κομοδίνα, συρτάρια ή χώρο αποθηκευτικό κάτω ή πίσω από το κρεβάτι.

Τα κομοδίνα και η τουαλέτα – σιφονιέρα είναι τα έπιπλα που συμπληρώνουν το δωμάτιο. Τοποθετήστε την σε τοίχο απέναντι από ένα παράθυρο, ούτως ώστε να έχετε φυσικό φως όταν θα περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Τα ερμάρια ως επί το πλείστον είναι ενσωματωμένα στον ένα τοίχο του δωματίου και η θέση τους προκαθορισμένη στα αρχιτεκτονικά σχέδια. Αν όμως επιλέξετε ερμάρια για το υπνοδωμάτιο free standing τοποθετήστε τα σε σειρά στον μεγαλύτερο από τους τοίχους του δωματίου που δεν διακόπτεται από πόρτα ή παράθυρο.

Τα επιπλέον έπιπλα μπορεί να είναι ένα μικρό γραφείο σε κάποια γωνιά του δωματίου μια μικρή πολυθρόνα, ένα stand για τα ρούχα ή ένα έπιπλο για μια μικρή τηλεόραση.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και για τον φωτισμό του δωματίου. Στο κεφάλι του κρεβατιού, στο χώρο που ντυνόμαστε και στο σημείο της τουαλέτας χρειαζόμαστε επιπλέον φωτισμό. Δύο διακόπτες για τον κύριο φωτισμό είναι απαραίτητοι, ένας στην είσοδο και ο άλλος δίπλα ή πάνω από το κρεβάτι. Τα αμπαζούρ στο κομοδίνο πρέπει να είναι εύκολα στη χρήση και να φωτίζουν χωρίς να ενοχλούν.

Το φυσικό φως είναι απαραίτητο κατά την διάρκεια της μέρας για λόγους ανανέωσης του δωματίου.

Το δάπεδο πρέπει να είναι μαλακό και ξεκούραστο. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν χαλιά, μοκέτες ή κιλίμια δίπλα στο κρεβάτι για λόγους άνεσης και ζεστασιάς και για μείωση των θορύβων.

Ο καθρέφτης είναι και αυτός ένα απαραίτητο στοιχείο στο υπνοδωμάτιο. Φροντίστε να τοποθετήσετε ένα στην εσωτερική μεριά της ντουλάπας και ένα πάνω από την σιφονιέρα ή την τουαλέτα σας.

Tο υπνοδωμάτιο είναι το προσωπικό καταφύγιο των ανθρώπων. Η λειτουργική του άνεση και το τέλειο στιλ προέρχονται από τον συντονισμό της σωστής διαρρύθμισης του χώρου, την καλή επιλογή των επίπλων, των χρωμάτων, των υλικών και των αντικειμένων με βάση τις προσωπικές ανάγκες, τον χαρακτήρα και το μεράκι για την δημιουργία της τέλειας κρεβατοκάμαρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ