HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΙΚΕΑ: Δημιουργήστε τον δικό σας χώρο εργασίας στο σπίτι σας!

ΙΚΕΑ: Δημιουργήστε τον δικό σας χώρο εργασίας στο σπίτι σας!

Στόχος της ΙΚΕΑ είναι να δημιουργεί μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς και να κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη και απλούστερη.

Τα τελευταία χρόνια η ΙΚΕΑ γίνεται όλο και πιο ψηφιακή, προσβάσιμη από παντού και ο κατάλογος χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Η ΙΚΕΑ αγκαλιάζει τους νέους τρόπους επικοινωνίας και διάδρασης με ακόμα περισσότερους ανθρώπους, και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα καινούργιο κεφάλαιο. Να πει αντίο στον Κατάλογο ΙΚΕΑ και να κοιτάξει προς το μέλλον προσεγγίζοντάς μας με έναν πιο βιώσιμο τρόπο που καταργεί τη χρήση χαρτιού και μειώνει το αποτύπωμά της. Τώρα η ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο όπου παρουσιάζει τη ζωή διαφόρων ανθρώπων σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους και μέσω αυτών, μπορούμε όλοι μας να βρούμε ιδέες που θα βοηθήσουν και τη δική μας ζωή στο σπίτι να γίνει καλύτερη.

Στην εποχή του κορονοϊού, πολλοί από εμάς που ονειρευόμασταν να δουλεύουμε από το σπίτι, ζήσαμε την εμπειρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, θέλοντας και μη. Ας δούμε πώς διαχειρίστηκε αυτό το δεδομένο ένα ζευγάρι το οποίο μετά από αρκετούς μήνες που δούλευε στο τραπέζι της τραπεζαρίας και καθόταν σε μια απλή καρέκλα φαγητού, πήρε την απόφαση να κάνει κάποιες αλλαγές στο σπίτι του. Το ζευγάρι μας έβαλε όλη τη φαντασία του, πολύ ενθουσιασμό και αφού μελέτησε όλα τα δεδομένα, προσάρμοσε το σπίτι του με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να συνδυάσει δουλειά και χαλάρωση για να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στο σπίτι αλλά με άνεση.

Εκμεταλλεύτηκε έξυπνα τις δυνατότητες του σπιτιού του και δημιούργησε χώρους εργασίας και για τους δύο τους, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την κανονική ροή της ζωής τους. Το ζευγάρι χρησιμοποιεί πολύ συχνά την τραπεζαρία για να καλεί φίλους για φαγητό και να μοιράζονται όμορφες στιγμές. Στον ίδιο χώρο όμως φρόντισε να κάνει αλλαγές για να γίνει και γραφείο και για αυτό πρόσθεσε καρέκλες γραφείου. Έτσι, πολύ εύκολα το τραπέζι της τραπεζαρίας από χώρος εργασίας γίνεται και πάλι τραπέζι για φαγητό. Τώρα πια μπορούν και οι δύο τους να εργάζονται εργονομικά το πρωί και να χαλαρώνουν ή να δέχονται φίλους το βράδυ.

Αυτό το ζευγάρι αγαπούσε πάντα τη διασκέδαση και απολάμβανε το καθιστικό μόνο του ή με παρέα. Ο χώρος είναι γεμάτος με διαφορετικές υφές και σχήματα, ενώ κατά καιρούς προστίθενται και χρώματα, από τη ζεστή τερακότα μέχρι το ψυχρό μπλε και με το ανοιχτό ροζ να φωτίζει τις λεπτομέρειες. Το ζευγάρι κατάφερε με τα χρώματα να φτιάξει ένα όμορφο καθιστικό, ενώ όλα τα στοιχεία, σωστά συνδυασμένα, δημιούργησαν ένα φιλόξενο και ζεστό δωμάτιο, ιδανικό περιβάλλον για να πίνει άνετα ένα φλιτζάνι καφέ, πριν ανοίξουν οι υπολογιστές και σίγουρα να φιλοξενεί τους φίλους του.

Επιπρόσθετα, η κουζίνα, ένας κατεξοχήν λειτουργικός χώρος του σπιτιού, μπορεί επίσης να είναι δισυπόστατη. Το πρωί καφέ πριν τη δουλειά, αλλά και στα διαλείμματα, ενώ στην ίδια κουζίνα φτιάχνουν και τον απογευματινό καφέ και όλα τα γεύματα για τους ίδιους ή και τους φίλους που θα τους επισκεφτούν. Το μυστικό αυτής της κουζίνας είναι η σωστή οργάνωση και βέβαια οι χώροι αποθήκευσης. Πολυάριθμα ράφια και ντουλάπια κάτω από τους πάγκους, καθώς και μια νησίδα προσφέρει αρκετό χώρο αποθήκευσης ειδών κουζίνας και όλων των ηλεκτρικών συσκευών. Οι ράγες λειτουργούν και διακοσμητικά αλλά είναι κατάλληλες και για τη φύλαξη εργαλείων κουζίνας και σκευών μαγειρικής και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο.

Παρά το γεγονός ότι το μπάνιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά, εντούτοις, όταν το ζευγάρι μετακόμισε στο σπίτι του ήθελε οπωσδήποτε διπλό νιπτήρα για να εξοικονομεί χρόνο στην πρωινή προετοιμασία για δουλειά. Τα ντουλάπια σε λευκό και ξύλο προσφέρουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο ακόμα και σε ένα μικρό μπάνιο κι έτσι είναι όλα τακτοποιημένα προκειμένου ο καθένας να βρίσκει τα πράγματα του εύκολα και χωρίς καθυστέρηση.

Και έρχεται η σειρά του υπνοδωματίου, όπου το ζευγάρι το απολαμβάνει χωρίς υπολογιστές ή τηλεόραση. Ήταν πολύ σημαντικό για το ζευγάρι να ξεχωρίσει το γραφείο από το υπνοδωμάτιο για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο και σ’ αυτό βοήθησε πολύ ο συνδυασμός ενός άνετου κρεβατιού με ανατομικό στρώμα, ενός εργονομικού μαξιλαριού, λευκών ειδών από απαλό βαμβάκι και φυσικά τον απαλό φωτισμό. Η οργάνωση υπνοδωματίου είναι επίσης απαραίτητη, γιατί ένας τακτοποιημένος χώρος δεν διαταράσσει την ηρεμία πριν από τον ύπνο. Μια μεγάλη ντουλάπα προσφέρει τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο, τόσο για τα ρούχα όσο και για τα λευκά είδη.

Είναι σημαντικό να μπορεί ένα ζευγάρι να απολαμβάνει το σπίτι του, είτε πρέπει να το διαμορφώσει και σε χώρο εργασίας, είτε όχι. Εφόσον στην ΙΚΕΑ υπάρχουν επιλογές οργάνωσης όλων των δωματίων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, τότε σίγουρα η ζωή στο σπίτι γίνεται ακόμα ομορφότερη και… ευκολότερη.

Δείτε περισσότερα στο ΙΚΕΑ.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ