HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΗ Patricia Urquiola δημιουργεί για την Kartell!

Η Patricia Urquiola δημιουργεί για την Kartell!

Οι τελευταίες δημιουργίες της Patricia Urquiola για την Kartell προσφέρουν μοντέρνες λύσεις, είτε ψάχνετε να επιπλώσετε το γραφείο του σπιτιού σας, είτε την επαγγελματική σας στέγη.

Η πολυθρόνα τραπεζαρίας CHARLA χαρακτηρίζεται από κομψές και λιτές γραμμές, ενώ είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο που να μοιάζει λες και αγκαλιάζει το σώμα σας. Είναι ιδανική για χρήση, τόσο σε ένα επαγγελματικό χώρο, όσο και σε ένα προσωπικό, καθώς θα μπορούσε να ταιριάξει με την ίδια ευκολία σε ένα λόμπι ξενοδοχείου, όσο και στο σαλόνι του σπιτιού σας.

Επιπλέον, τα πόδια της πολυθρόνας είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό συνδυάζοντας έτσι την βιωσιμότητα και την καλαισθησία σε ένα και μόνο έπιπλο. Ο σκελετός της διατίθεται σε μαύρο χρώμα, ενώ για την επένδυση της ταπετσαρίας υπάρχουν δύο κύριες επιλογές: είτε με ύφασμα bouclé, είτε με ειδικό mélange ύφασμα του οποίου οι ιδιότητες και η αντοχή το καθιστούν εξαίρετη επιλογή για επαγγελματικούς χώρους.

Σε συνδυασμό με το γραφείο LUNAT, η CHARLA μπορεί να δημιουργήσει, είτε ένα έξυπνο γραφείο στο σπίτι, είτε ένα ελκυστικό συνδυασμό καρέκλας και γραφείου σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Τα λεπτά πόδια τόσο της πολυθρόνας, όσο και του γραφείου είναι καλυμμένα με μια ειδική επίστρωση που αυξάνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος (powder coating) χαρίζοντας τους παράλληλα ένα ματ μεταλλικό τελείωμα. Ειδικότερα, όσον αφορά το γραφείο της σειράς, το τελείωμα αυτό δένει όμορφα με την επιφάνεια του γραφείου σε σχήμα φασολιού, η οποία διατίθεται σε ξύλο καρυδιάς.

Προχωρώντας, η LUNAM είναι μια γοητευτική συλλογή επίπλων καθιστικού, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ονειρική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα σεληνιακό τοπίο. Ο κύριος σκελετός είναι μεταλλικός και υποστηρίζει τα μεγάλα ταπετσαρισμένα τμήματα των επίπλων με τα ιδιαίτερα σχήματα. Ο καναπές, η πολυθρόνα και το πουφ της σειράς διατίθενται, είτε σε μαλακό ύφασμα μπουκλέ, είτε σε ειδικό mélange ύφασμα για επαγγελματική χρήση, υφάσματα που είναι διαθέσιμα και για τα υπόλοιπα έπιπλα της σειράς, ενώ όσον αφορά τους χρωματισμούς μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε  πράσινο της ελιάς, πετρόλ, Siena Earth και μια πληθώρα γκρίζων.

Η οικογένεια της LUNAM  όμως δεν περιορίζεται μόνο σε έπιπλα. Περιλαμβάνει και τη συλλογή RUGS, στην οποία το μοτίβο των δύο επικαλυπτόμενων χρωματιστών λωρίδων επανεμφανίζεται στα στρογγυλά σχέδια των χαλιών. Τα χαλιά αυτά διατίθενται σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ η διάμετρος τους φτάνει τα 2,5m.

Τέλος, η UNDIQUE είναι μια συλλογή από βοηθητικά και χαμηλά τραπεζάκια, σχεδιασμένα για να σχηματίζουν μικρές φωλιές φιλοξενίας στο σπίτι. Χάρη στις επιφάνειες διαφορετικού μεγέθους και ύψους, τα τραπεζάκια αυτά μπορούν να τοποθετηθούν με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες σας, οδηγώντας έτσι σε πρωτότυπους συνδυασμούς. Τα τραπεζάκια αυτά διατίθενται σε μοντέρνο μαύρο φινίρισμα terrazzo.

Κλείνοντας, η ίδια η Patricia Urquiola, αναφέρει χαρακτηριστικά «Η Kartell γράφει μια πολύ σημαντική, νέα σελίδα στην ιστορία της και είναι πραγματικά συναρπαστικό να συμμετέχω σε αυτήν. Οι συλλογές που παρουσιάζω φέτος είναι μέρος μιας επανάστασης που φέρνει την Kartell πιο κοντά από ποτέ στον κόσμο της εναρμονισμένης συμβίωσης. Εργάζομαι πάνω στη σειρά LUNAM, ένα project που μου αρέσει πολύ και το οποίο είναι εμπνευσμένο από σεληνιακά τοπία. Από αυτό προχωρήσαμε σε μια συλλογή από χαλιά, τραπεζάκια σαλονιού, ένα γραφείο και μια πολυθρόνα – όπου όλα συμπληρώνουν το ένα το άλλο και όλα σχεδιασμένα με τον πιο φυσικό τρόπο χάρη στη συνεργασία με την Kartell. Δουλεύοντας μαζί, ελπίζουμε να ερμηνεύσουμε το χώρο στον οποίο ζούμε με πιο γνώριμες γραμμές»

Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με προϊόντα της KARTELL, για να δείτε από κοντά αυτές τις μοναδικές συλλογές και να τις κάνετε δικές σας!

Επιμέλεια κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ