HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΧΡΩΜΑΤΑΔημιουργήστε όμορφους χώρους με παστέλ χρωματισμούς!

Δημιουργήστε όμορφους χώρους με παστέλ χρωματισμούς!

Τι είναι τα παστέλ χρώματα?

Τα χρώματα παστέλ είναι συνήθως αποχρώσεις χρωμάτων. Μόνο μερικά λευκά προστίθενται σε έναν τόνο. Η προσθήκη λευκού όχι μόνο αυξάνει την αξία, αλλά και αλλάζει και την ψυχολογία. Γενικά θεωρούνται ευαίσθητα, θηλυκά και καθαρά. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα παστέλ είναι το ανοιχτό ροζ, το κίτρινο, το μπλε, το πράσινο και η λεβάντα. Οι παστέλ αποχρώσεις είναι δημοφιλείς στη μόδα συνήθως κατά τους ανοιξιάτικους μήνες.

Οι παστέλ αποχρώσεις λοιπόν είναι μία από τις αγαπημένες τάσεις, που επικρατεί για τη διακόσμηση των χώρων του σπιτιού. Οι παστέλ αποχρώσεις/χρωματισμοί πάντα τείνουν να μεταμορφώνουν ένα χώρο, από ανιαρό σε φωτεινό και να δίνουν την αίσθηση του πιο οικείου.

Είναι μια πολύ όμορφη διακοσμητική προσέγγιση, που σίγουρα αλλάζει άρδην το σκηνικό σε κάθε χώρο. Πολλές φορές δεν είναι ανάγκη να προβείτε σε μεγάλες αλλαγές. Μικροαντικείμενα σε ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού, είναι αρκετά για να δώσουν μια ήρεμη αύρα και συνάμα μια παιχνιδιάρικη νότα στο χώρο σας.

Έπιπλα

  • Συνδυάζοντας έπιπλα από ξύλο, με παστέλ χρώματα όπως ροζ, γαλάζιο, πράσινο ή κίτρινο, και τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε στην κατάλληλη θέση, μετατρέποντας έτσι ένα απρόσωπο χώρο, σε ζεστό και όμορφο χώρο. Επίσης μπορείτε, κάποιες πολυθρόνες παλιές να τους δώσετε νέα πνοή με μια απλή ταπετσαρία σε παστέλ ριγέ αποχρώσεις ή το διαχρονικό φλολάρ μοτίβα.

Διαχρονικό στυλ

  • Οι παστέλ αποχρώσεις όπως ροζ, τουρκουάζ, πράσινο μέντα, ανοικτό κίτρινο και μπλε, ήταν πολύ στην μόδα την δεκαετία του ’50, οπόταν, είναι μια τάση διαχρονική. Θα έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα, αν συνδυάσουμε παστέλ αποχρώσεις με ρετρό και vintage έπιπλα, δίνοντας ένα στυλ, που σίγουρα θα λατρέψετε!

Τοίχοι

  • Το σαλόνι, που είναι το πρώτο πράγμα που έχει άμεση επαφή κάποιος που εισέρχεται σε ένα σπίτι, πρέπει να εντείνει την αίσθηση φιλοξενίας. Οι τοίχοι, αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο στην τελική εικόνα ενός χώρου. Πέρα από την κλασική μπογιά, μπορείς να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα από ταπετσαρίες τοίχων, σε παστέλ μοτίβα, υιοθετώντας στο έπακρο, το συγκεκριμένο στυλ.

Ρομαντικές Λεπτομέρειες

Με κάποιες μικρές λεπτομέρειες μπορείτε να αλλάξετε άρδην το όλο σκηνικό στο σπίτι σας. Ένα κατάλευκο τραπέζι, είτε με τετράγωνη, είτε με στρογγυλή επιφάνεια, ασορτί με καρέκλες σε ένα γλυκό παστέλ χρώμα, μπροστά από ένα σμαραγδένιο τοίχο, είναι υπεραρκετά για να κάνουν αισθητή την διαφορά. Τι απομένει; Μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες, που θα διανθίσουν το σκηνικό. Ένα σετ από όμορφα βάζα, ένα σετ σερβίτσια τσαγιού σε vintage στυλ, ένα όμορφο κηροπήγιο, προσδίδοντας έτσι, μια ονειρική χροιά σε κάθε σας γεύμα και δείπνο. Τόσο απλά!

Ξεχωριστή γωνιά

Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε την αγαπημένη σας γωνιά πολύ όμορφα, για στιγμές χαλάρωσης, μετά από μια κουραστική μέρα. Πως? Μια όμορφη και ξεκούραστη πολυθρόνα, σε χρώματα pink ή μπλε, δίπλα από ένα παράθυρο, σίγουρα μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ενισχύστε ακόμη περισσότερο το σκηνικό, με ένα επιδαπέδιο φωτιστικό και ένα βοηθητικό τραπέζι, με κάποια από τα αγαπημένα σας βιβλία και αντικείμενα, ακόμη και ένα βάζο με όμορφα λουλούδια. Ονειρεμένο σκηνικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ