HomeΣΠΙΤΙΑτελείωτες ευκαιρίες για δημιουργία με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ

Ατελείωτες ευκαιρίες για δημιουργία με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ

Όταν διαρρυθμίζουμε ή διακοσμούμε το σπίτι μας, το χολ συνήθως είναι ο τελευταίος χώρος με τον οποίο θα ασχοληθούμε. Ίσως γιατί δίνουμε προτεραιότητα στα δωμάτια που χρησιμοποιούμε περισσότερο, όπως το σαλόνι, την κουζίνα και τα υπνοδωμάτια, ή γιατί δεν περνάει καν απ’ το μυαλό μας, πόσες δυνατότητες μπορεί να κρύβει ένας μικρός χώρος όπως ένα χολ. Όμως με λίγη φαντασία και αμέτρητες έξυπνες λύσεις από την ΙΚΕΑ, μπορούμε πολύ εύκολα να το ανακαλύψουμε.

Το χολ, είναι ο πρώτος χώρος που βλέπουμε με το που εισερχόμαστε σε ένα σπίτι, και σε πολλές περιπτώσεις, ο χώρος που συνδέει όλα τα δωμάτια μαζί. Άρα η αισθητική που θα διαλέξουμε για το χολ μας, μπορεί να προαναγγείλει και να «δέσει» αρμονικά, τη γενική αισθητική του σπιτιού. Το χρώμα, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορεί να καθορίσει το ύφος και την αίσθηση που θέλουμε να αποπνέει το σπίτι μας, να προσδώσει στιλ και χαρακτήρα στον χώρο, αλλά και να λειτουργήσει θετικά στη διάθεσή μας. Σαν πρώτο βήμα λοιπόν, προσθέτουμε χρώμα στο χολ, είτε βάφοντας τους τοίχους, είτε προσθέτοντας μικρές, χρωματιστές διακοσμητικές πινελιές, με πίνακες, πόστερ, και αξεσουάρ. Αν επιλέξουμε να βάψουμε τους τοίχους σε ένα έντονο ή σκούρο χρώμα, ένας καθρέφτης τοίχου, μπορεί να φωτίσει τον χώρο και να τον κάνει να φαίνεται πιο ευρύχωρος.

Όσο αφορά την αξιοποίηση του χολ για σκοπούς αποθήκευσης, υπάρχουν αρκετές έξυπνες και δημιουργικές λύσεις! Τα ράφια τοίχου είναι πάντα μια καλή ιδέα, κερδίζοντας έτσι επιπλέον χώρο που μπορεί να μη διαθέτουμε στο έδαφος. Τα ράφια τοίχου, όπως και οι ραφιέρες και οι βιβλιοθήκες, μας επιτρέπουν να συνδυάσουμε λειτουργικότητα με διακόσμηση, φυλάσσοντας ό,τι δεν θέλουμε να φαίνεται σε όμορφα κουτιά και καλάθια, και εκθέτοντας όσα πράγματα επιθυμούμε.

Οι συρταριέρες στην είσοδο του σπιτιού, είναι μία ακόμα πρακτική προσθήκη για το χολ, αφού δημιουργούν ένα σταθμό πριν την είσοδο και την έξοδο του σπιτιού, για να ακουμπάμε τα κλειδιά, το κινητό, και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε, ενώ παράλληλα προσφέρει χώρο αποθήκευσης για παιχνίδια, έγγραφα, είδη χειροτεχνίας, ή ακόμα και παντόφλες και κάλτσες, για όσους επιλέγουν να βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο.

Αν πάλι χρειαζόμαστε κάτι πιο εξειδικευμένο που να μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές μας ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου, τα συστήματα αποθήκευσης PLATSA, προσφέρουν αμέτρητες επιλογές και δυνατότητες, για τη δημιουργία ενός επίπλου, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα μας.

Τέλος, είναι σημαντικό να προσθέτουμε μικρές λεπτομέρειες στο σπίτι που να θυμίζουν στα παιδιά ότι το σπίτι είναι εξίσου δικός τους χώρος όσο και των μεγάλων, όπου μπορούν να νιώθουν άνετα να παίζουν, να εκφράζονται και να δημιουργούν. Για παράδειγμα, τα παιδικά έπιπλα αποθήκευσης, όπως αυτό το κουκλόσπιτο/ράφι ή άλλα προϊόντα από τη σειρά FLISAT, προσθέτουν στον χώρο μια πιο ανάλαφρη διακοσμητική πινελιά, ενώ ταυτόχρονα κάνουν την οργάνωση και την τακτοποίηση μετά το παιχνίδι, πιο ευχάριστη.

Οι άνθρωποι έχουν από φύση τους, την ανάγκη να δημιουργούν, και η ΙΚΕΑ μας δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα, να κάνουμε ακριβώς αυτό. Να δημιουργούμε τον κόσμο και την καθημερινότητά μας, ακριβώς όπως τα ονειρευτήκαμε, προσαρμόζοντάς τα στις δικές μας ιδιαίτερες ανάγκες.

Για περισσότερη έμπνευση, δείτε το άρθρο της ΙΚΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ