HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟΕίδη Υγιεινής… Δίνουν λύσεις στις καθημερινές μας ανάγκες!

Είδη Υγιεινής… Δίνουν λύσεις στις καθημερινές μας ανάγκες!

Τα είδη υγιεινής ονομάστηκαν έτσι γιατί είναι τα απαραίτητα εργαλεία για την καθημερινή φροντίδα και καθαριότητα μας. Εξυπηρετούν τις κυριότερες από τις καθημερινές μας ανάγκες και αποσκοπούν στην καλύτερη φυσική διαβίωση μας.

Τα είδη υγιεινής είναι ως επί το πλείστο λευκά στο χρώμα ίσως γιατί έτσι τονίζεται ιδιαίτερα ο σκοπός που καλούνται να εξυπηρετήσουν της καθημερινής φροντίδας και υγιεινής περιποίησης των μελών της οικογένειας. Το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας και της καθαριότητας, με το λευκό φαίνονται όλα καθαρά γι αυτό και χρησιμοποιείται συχνότερα. Μπορούμε όμως να τα βρούμε και σε άλλους χρωματισμούς σε απαλούς όμως τόνους, όπως το κρεμ, το απαλό κίτρινο, το ανοιχτό ροζ ή γαλάζιο.

Σε συνδυασμό των πιο κατάλληλων αξεσουάρ μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να προσφέρουν μια όμορφη και εύκολη διαβίωση στο χώρο μας.

Η γραμμή και το σχέδιο για τα είδη υγιεινής ποικίλει ανάλογα με τα γούστα και το στυλ που ο κάθε ένας θέλει να δώσει στο χώρο του. Το μοντέρνο στοιχείο επικρατεί καθαρά και στο χώρο του μπάνιου γι αυτό συχνότερα τώρα βλέπουμε είδη υγιεινής ιδιαίτερα το έπιπλο του νιπτήρα σε design γραμμή φτιαγμένο με υλικά που παλιά δεν θα τολμούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για το σκοπό αυτό.

Η minimal τάση στον τομέα της διακόσμησης επηρέασε και το χώρο του μπάνιου. Έτσι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μπάνια και νιπτήρες σε απλές λιτές γραμμές χωρίς περιττά διακοσμητικά σχέδια.

Η ντουζιέρα είναι ένα στοιχείο το οποίο χρησιμοποιείται συχνά τα τελευταία χρόνια ειδικότερα σε μικρά δωμάτια μπάνιου τα οποία εξυπηρετούν συνήθως υπνοδωμάτια. Είναι βολική για ένα γρήγορο ντους ειδικότερα τους μήνες του καλοκαιριού όπου και η ανάγκη μας για ανανέωση και καθαριότητα είναι συχνότερη κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ο καταλληλότερος αριθμός για δωμάτια μπάνιου σε ένα σπίτι είναι τρία, ένα μεγάλο κυρίως μπάνιο, ένα μικρό για τις πολύ απαραίτητες χρήσεις ή για να χρησιμοποιείται από τους καλεσμένους μας και ένα μπάνιο το οποίο μπορεί να βρίσκεται μέσα στο κυρίως υπνοδωμάτιο. Τον τελευταίο καιρό επικρατεί η τάση ιδιαίτερα στα μεγαλύτερα σπίτια να γίνεται ένα μπάνιο για κάθε υπνοδωμάτιο. Τα υλικά κατασκευής τους ποικίλουν ανάλογα με το κόστος αλλά και την ποιότητα που θέλουμε.

Το μπάνιο σαν αυτόνομος χώρος με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πρέπει να δοθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το δωμάτιο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, κι έπειτα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη διευκρίνιση για την γενική τοποθέτηση του δωματίου σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι σε ένα για όλους προσιτό σημείο ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια ευκολία από όλα τα μέλη της οικογένειας. Η σωστή διάταξη των στοιχείων μέσα στο χώρο, ο ιδανικός εξοπλισμός ανάλογα με τις ανάγκες μας, είναι σημαντικά για την ολοκλήρωση των εργασιών μας.

Η γενική ατμόσφαιρα που θα δώσουμε εξαρτάται κατά πολύ κι από άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα το δάπεδο και τα πλακάκια του τοίχου. Το δάπεδο στο μπάνιο πρέπει να αντέχει στην υγρασία και στο συχνό σφουγγάρισμα και γι αυτό το σκοπό κατάλληλα είναι τα κεραμικά πλακάκια.

Αυτά χρησιμοποιούνται και για την επένδυση του τοίχου γύρω από τον νιπτήρα και την μπανιέρα. Συνδυάζονται εύκολα με τα είδη υγιεινής γιατί σαν υλικά είναι περίπου τα ίδια αλλά και σαν χρωματισμοί αν δεν είμαστε λάτρεις των ακρών μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα απαλά χρώματα για να τα ταιριάξουμε.

Για τους λάτρεις του μοντέρνου οι λύσεις είναι και πάλι αρκετές. Ένα έντονο χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βάψουμε ένα τοίχο, δίνοντας μια αλλιώτικη όψη στο δωμάτιο. Τα πλακάκια μπορούμε να τα επιλέξουμε σε έντονους χρωματισμούς και να δημιουργούν αντιθέσεις είτε μεταξύ τους είτε με τα λευκά είδη υγιεινής, είτε με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου.

Με τα είδη υγιεινής ταιριάζουν όλα τα γνωστά υλικά διακόσμησης όπως για παράδειγμα το αλουμίνιο ή το s/steel τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τις βρύσες, τα πόμολα στα ντουλάπια, τις βέργες για τις πετσέτες, το στήριγμα για το χαρτί υγείας κ.λ.π.

Το γυαλί βρίσκει επίσης εφαρμογή σε διακοσμητικά αντικείμενα είτε από μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα. Η διαφάνεια του είναι κάτι το μοναδικό για την διακόσμηση του μπάνιου μας.

Το ξύλο το πιο διαδεδομένο υλικό φυσικά που βρίσκει εφαρμογή στα διάφορα ντουλάπια που υπάρχουν στο χώρο με πρώτο αυτό κάτω από τον νιπτήρα. Επίσης μικρά γουστόζικα έπιπλα μπορούν να προσθέσουν την δική τους πινελιά στο χώρο.

Ένας χώρος πρέπει πάνω από όλα να είναι δικός μας και να μας αντιπροσωπεύει. Αν το πετύχουμε αυτό τότε θα πει πως έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ