HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣJapandi: Το Στιλ που δίνει Μορφή στο Well Being

Japandi: Το Στιλ που δίνει Μορφή στο Well Being

ο Japandi είναι μια τάση που ήρθε για μείνει γιατί “εξυπηρετεί” τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης. Στην πραγματικότητα είναι το “πάντρεμα” των καλύτερων στοιχείων από δύο διαφορετικά στιλ.

Του ιαπωνικού και του σκανδιναβικού. Πιο συγκεκριμένα η minimal ιαπωνική αισθητική γίνεται “ένα’ με τη σκανδιναβική λειτουργικότητα. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι χώροι πολύ κομψοί, άνετοι και φιλόξενοι.

Το στιλ αυτό παρά την αφαιρετική του διάθεση εκπέμπει ιδιαίτερα ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας φυσικά υλικά, το στοιχείο του χειροποίητου και απαλές παλέτες χρωμάτων.

Το ξύλο, είναι χαρακτηριστικό υλικό στα σκανδιναβικά και στα ιαπωνικά έπιπλα και δάπεδα. Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση είναι πιο ανοιχτές οι αποχρώσεις του, ενώ στη δεύτερη πιο σκούρες. Το Japandi προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για να συνδυαστούν μεταξύ τους και να προκαλούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους χώρους.

Η αφαιρετική τάση και η ουδετερότητα, συναντούν τη λειτουργικότητα του σκανδιναβικού στιλ, το οποίο έχει αρκετές mid-century επιρροές. Στους χώρους επικρατεί το λευκό, το απαλό γκρι, η φυσική απόχρωση των ξύλων, αλλά και αρκετές αντιθέσεις πάλι με ουδέτερα χρώματα, όπως το σκούρο γκρι ακόμα και το μαύρο.

Τα έπιπλα έχουν καθαρές γραμμές και είναι πάντοτε αναπαυτικά, όπως ορίζει η σκανδιναβική αισθητική. Ωστόσο οι χώροι περιλαμβάνουν και στοιχεία ιαπωνικής διακόσμησης όπως τα χειροποίητα κομμάτια που είναι συνήθως τα πιο statement, αυτά δηλαδή που ξεχωρίζουν μέσα στον χώρο.

Τα κεραμικά πλέον είναι μεγάλη τάση λόγω του χειροποίητου και οικολογικού τους χαρακτήρα και αποτελούν βασικά διακοσμητικά στοιχεία στο japandi. Επομένως δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο ύφος του.

Ένα ακόμα πολύ δυνατό στοιχείο είναι τα φυτά γιατί φέρνουν τη φύση μέσα στο σπίτι και δημιουργούν ένα πολύ ήρεμο και φιλικό περιβάλλον. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε με αυτά το σπίτι. Μία καλή ιδέα και πολύ μεγάλη τάση είναι να δημιουργήσετε μια πράσινη γωνιά με πολλά φυτά σε διαφορετικά είδη και μεγέθη. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μεγάλο φυτό σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού για να δείχνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Πολύ όμορφα όμως είναι και τα μικρότερα φυτά πάνω σε έπιπλα και ράφια.

Ο λόγος που το japandi αποκτά διαχρονικότητα στον χώρο του design και της διακόσμησης, είναι γιατί προωθεί έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής και δίνει προσοχή σε ό,τι έχει πραγματικά αξία στην καθημερινότητα μας. «Αγκαλιάζει» όλη τη φιλοσοφία του well being, δηλαδή της ευημερίας, η οποία ξεκινά από το ίδιο μας το σπίτι.  Γι’ αυτό είναι σημαντικό να νιώθουμε άνετοι, χαρούμενοι και υγιείς μέσα σε αυτό.

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ