HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣΥΜΒΟΥΛΕΣNέα Συλλεκτική - Επετειακή σειρά Nytillverkad

Nέα Συλλεκτική – Επετειακή σειρά Nytillverkad

Στην ΙΚΕΑ, το παρελθόν αποτελεί πεδίο έμπνευσης και δημιουργικότητας για ένα διαχρονικό και λειτουργικό στιλ.

Η νέα συλλεκτική σειρά, Nytillverkad, με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση της εταιρίας, είναι η απόδειξη πως κλασικά και εμβληματικά σχέδια, επιστρέφουν ανανεωμένα στο σήμερα με φωτεινά, χαρούμενα χρώματα και νέα υλικά, ικανά να αναδείξουν το στιλ που μένει αναλλοίωτο στον χρόνο.

Στην πολύχρονη εμπειρία της, η IKEA δημιούργησε έπιπλα και αξεσουάρ για το σπίτι, που μέσα από την απλότητα, τη λειτουργικότητα και τον δημοκρατικό σχεδιασμό κατάφεραν να θέσουν τις τάσεις της κάθε εποχής σε πολλά σπίτια σε όλο τον κόσμο. Η νέα σειρά IKEA χαρακτηρίζεται από όλα τα παραπάνω και εμπλουτίζεται με μια παιχνιδιάρικη διάθεση που συγχρονίζεται με την τολμηρή διάθεση της νέας γενιάς. Τα προϊόντα της νέας σειράς διαθέτουν καθαρές γραμμές και έντονα ζωηρά χρώματα και προορίζονται για ιδιαίτερη και ξεχωριστή διακόσμηση.

«Τα προϊόντα της σειράς Nytillverkad έχουν απλό και λεπτομερή σχεδιασμό. Είναι τόσο κομψά όσο και λειτουργικά» αναφέρει ο Johan Ejdemo, Υπεύθυνος Σχεδιασμού της IKEA Σουηδίας. Τη δεκαετία του ’50 έκανε την εμφάνισή του το LÖVET, ένα τραπέζι μέσης για το καθιστικό, με τρία πόδια και γυαλιστερή επιφάνεια από ξύλο, που το ξαναβρήκαμε πολλά χρόνια αργότερα με νέο όνομα ως LÖVBACKEN και σήμερα έρχεται με ανανεωμένo σχεδιασμό, σε νέα φωτεινά χρώματα και όψη ξύλου μελιάς.

Το 1973 κυκλοφόρησε το JERRY, ένα σκαμπό που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του σκανδιναβικού σχεδιασμού, που χάρη στον συνδυασμό των διαφορετικών υλικών και στη νέα χρωματιστή του εμφάνιση, αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για κάθε χώρο. Το DOMSTEN, όπως είναι το νέο του όνομα, συνδυάζει ιδανικά τη λειτουργικότητα και την απλότητα.

Μένοντας λίγο ακόμα στη δεκαετία αυτή, μια επαναστατική περίοδο στον χώρο του σχεδιασμού, πρωτοείδαμε τον SMED, έναν πολυμορφικό  καλόγερο με ιδιαίτερο σχήμα που μοιάζει με κάκτο. Σήμερα, τον συναντάμε ως BONDSKÄRET, σε νέα ιδιαίτερα χρώματα, όπως το λιλά και το χαρούμενο κίτρινο, καθώς και το πάντα κλασικό μαύρο, που μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής και στην περιπετειώδη διάθεσή της.

Περνάμε στη δεκαετία του ’80 όπου η σειρά BLADHULT με καλύμματα, υφάσματα και λευκά είδη είχε καθιερώσει τα έντονα, χρωματιστά  μοτίβα που χαρακτήριζαν την εποχή και  αναδείκνυαν το σκανδιναβικό στιλ σχεδιασμού. Σήμερα  αυτά τα μοτίβα τα συναντάμε  ανανεωμένα σε διάφορα προϊόντα  της σειράς. Για παράδειγμα, το κάλυμμα μαξιλαριού  KRYPKORNELL, που χαρακτηρίζεται από μία έκρηξη χρωμάτων.

Μέρος της νέας σειράς είναι και η ανθοστήλη BALJA, που έρχεται με το νέο της όνομα KULTURSKOG σε δύο χρώματα, ανοιχτό πράσινο και μαύρο. Ένα προϊόν που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του απλού και λειτουργικού σχεδιασμού IKEA.

Τα πρώτα προϊόντα της σειράς Nytillverkad, είναι ήδη διαθέσιμα στα καταστήματα ΙΚΕΑ και το ΙΚΕA.com.cy

#ikea

#zoumemazi

#IKEA #Nytillverkad  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ