HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣΥΜΒΟΥΛΕΣΗ ΙΚΕΑ προτείνει: Βάλτε χρώμα στη ζωή σας και στο… διαμέρισμά σας!

Η ΙΚΕΑ προτείνει: Βάλτε χρώμα στη ζωή σας και στο… διαμέρισμά σας!

Το χρώμα μπορεί πολύ εύκολα να μεταμορφώσει έναν χώρο, αλλά και τη διάθεσή μας!

Ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να επωφεληθεί ιδιαίτερα, γιατί εκτός από τους διακοσμητικούς σκοπούς του, το χρώμα μπορεί να αποτελέσει και μια αποτελεσματική μέθοδο διαχωρισμού των δωματίων. Στην ΙΚΕΑ μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων καθώς και απεριόριστη έμπνευση, για το πώς να ενσωματώσετε αρμονικά και αποτελεσματικά το χρώμα στο διαμέρισμά σας.

Το σαλόνι προσφέρεται για πιο τολμηρές πινελιές αφού είναι ένα κεντρικό και, συνήθως, πιο ευρύχωρο δωμάτιο. Αν επιθυμείτε να διατηρήσετε μια πιο ουδέτερη χρωματική παλέτα στα έπιπλά σας, μπορείτε να βάψετε έναν κεντρικό τοίχο πιο έντονο, και να ολοκληρώσετε το στιλ με διακοσμητικά μαξιλάρια σε ζωηρά χρώματα και ξεχωριστά μοτίβα, καθώς και διάφορα διακοσμητικά αξεσουάρ. Αν πάλι ο χώρος είναι πολύ μικρός και προτιμάτε πιο φωτεινά χρώματα στους τοίχους, ένας χρωματιστός πολυμορφικός καναπές μπορεί να χαρίσει ζωντάνια στο δωμάτιο, δίνοντάς σας ταυτόχρονα την ευελιξία να τον προσαρμόσετε ανάλογα με τους περιορισμούς του χώρου σας.

Αν ένα μικρό διαμέρισμα, σημαίνει ότι πρέπει να «φιλοξενείτε» το γραφείο στο σαλόνι, μπορείτε να διαχωρίσετε νοητά τον χώρο, με την έξυπνη και στρατηγική χρήση του χρώματος. Δημιουργήστε μια γωνιά αφιερωμένη στην εργασία και τη δημιουργικότητα, βάφοντας τον τοίχο πίσω απ’ το γραφείο, σε έναν τόνο που θα κάνει αντίθεση με το σαλόνι, ή διακοσμώντας τον με πολύχρωμα πόστερ και γουστόζικες κορνίζες. Όσο αφορά τα έπιπλα, η ΙΚΕΑ διαθέτει μια φανταστική επιλογή από γραφεία, βιβλιοθήκες και έπιπλα οργάνωσης, τα οποία προσαρμόζονται πολύ εύκολα στις ανάγκες κάθε χώρου.

Ένας όμορφος τρόπος να προσθέσετε ζωντάνια και να αναδείξετε την αισθητική σας στην κουζίνα, είναι μέσα από τα λευκά είδη. Τραπεζομάντηλα με όμορφα σχέδια, σουπλά και πετσέτες με ενδιαφέροντα μοτίβα, και μαξιλαράκια σε ζωηρά χρώματα μπορούν να μεταμορφώσουν την κουζίνα σας, πολύ εύκολα και οικονομικά. Εναλλακτικά, ένας πιο διακριτικός τρόπος να ενσωματώσετε χρώμα στην κουζίνα, είναι με σερβίτσια και ποτήρια, ή ακόμα και κατσαρόλες. Ένα διαχρονικό τραπέζι σε ουδέτερους ή κλασικούς χρωματισμούς, σας επιτρέπει, χωρίς περιορισμούς, να εκφραστείτε ελεύθερα και να πειραματιστείτε με το στιλ που προτιμάτε.

Το στιλ ενός σπιτιού, μπορεί εύκολα να επεκταθεί μέχρι και το μπάνιο! Κρατήστε έναν ενιαίο χαρακτήρα, διατηρώντας τη χρωματική παλέτα ή τα μοτίβα που επιλέξατε για τους υπόλοιπους χώρους, με τα αξεσουάρ, τις κουρτίνες μπάνιου και τις πετσέτες. Στην ΙΚΕΑ μπορείτε να βρείτε αμέτρητες στιλιστικές και πρακτικές ιδέες για το μπάνιο σας, που θα κάνουν τον χώρο σας πιο όμορφο και πιο εύχρηστο.

Τέλος, το υπνοδωμάτιο, οφείλει να είναι ένας χώρος που εκφράζει την προσωπικότητά σας, αλλά παράλληλα, να αποτελεί και ένα ευχάριστο καταφύγιο. Οι λάτρεις του χρώματος, μπορούν να ζωντανέψουν την ατμόσφαιρα με μικρές πινελιές στα λευκά είδη, όπως το κάλυμμα του κρεβατιού, τις κουρτίνες και τα μαξιλαράκια. Μη ξεχνάτε βέβαια και τη διαφορά που μπορεί να κάνει η διακόσμηση στους τοίχους! Τολμήστε να βάλετε χρώμα στη ζωή σας λοιπόν, και επισκεφθείτε την ΙΚΕΑ για περισσότερη έμπνευση και έξυπνες λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ